Lektionsnivåer

Barnridning: Drop-in ca 5 varv, på lördagar 13.00-13.30 sommaruppehåll från v.23 börjar igen v.32
 

Ridlekis 4-8 år: 30 min teori + 30 min ridning. Varje vecka på lördagar. Här lär vi oss hur du sköter om hästarna och gör ordning dem inför ridning. I ridningen leker vi oss fram till grunderna och vi rider med ledare. Du behöver ha med egen ledare med som kan leda hästen.

När du är redo får du erbjudande om att flyttas ut i veckan till ett nybörjarpass.

Från det att du flyttat ut till ett nybörjarpass följer du din grupp upp i nivåerna och har teori 2 ggr per termin.

Nybörjare/Prova på: Från 7 år, 45 min ridning. Här lär vi oss grunderna i stallet och att rida själv i alla tre gångarterna, samt hoppar små hinder.

Nivå 1 Nu börjar vi lära oss samverka mellan hjälperna och prova på de lättare rörelserna tex skänkelvikning. I hoppningen börjar vi hoppa serier och lite svårare banor.

Nivå 2 Nu har vi kommit så långt att vi rider hästarna i en arbetsform och om du vill kan du börja tävla de lättare klasserna LC dressyr, LD hoppning. Här får du även prova på att rida terräng.

Nivå 3  Här övar vi de svårare rörelserna i dressyr tex skolor. I hoppningen hoppar vi banor på LC – LB nivå.

Specialgrupper

Till följande grupper plockar ridlärarna ut de elever som vill och har kommit tillräckligt långt i sin utbildning.

Träningsgrupp:  Rider varannan vecka en extra lektion i hoppning/mark/terräng. Tävlar i ponnycupen/Stockholmscupen, vilket är en utbytestävling med andra ridskolor.

Tävlingsgrupp: Rider varje vecka en extra lektion i hoppning/mark/terräng. Här har du möjlighet att fodervärda en lektionshäst 1 – 4 ggr per vecka. Vi åker ut och tävlar på lokala tävlingar i alla discipliner.